2010

ESKİ KÖYE YENİ ADET PROJESİ

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği) ve TİKAV (Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı) işbirliğiyle geliştirilen, “Eski Köye Yeni Adet” adlı sosyal sorumluluk projesi; Mersin Valiliği tarafından köy konaklarında oluşturulan bilgiye erişim ünitelerinin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak, bu sayede köy halkına bilgiye erişim becerisi kazandırılması amaçlanmıştır. Bunun bir uzantısı olarak, MIP personelinin projede görev almalarına imkan tanıyarak şirket içinde sosyal sorumluluk bilincinin yerleştirilmesi hedeflenmiştir.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen “Eski Köye Yeni Adet Projesi” kapsamında 41 köyden 78 öğrenciye birer hafta süreyle “Bilgisayar Eğitimi, Kendime Değer Veriyorum, Hijyen, İlk Yardım, Doğru Beslenme, Bulaşıcı Hastalıklar ve Diş Bakımı” eğitimleri verilmiştir.

Bu eğitimlerin bir uzantısı olarak şirket içinde sosyal sorumluluk bilincini arttırmak amacıyla 8 MIP çalışanı gönüllü olarak projeye katılan 41 köyü ziyaret etmişler ve bu ziyaretler esnasında yetişkinlere KDV eğitimi vermişlerdir.

 
Kurumsal broşürü inceleyin
? Yardım